İşten fırsat bulup eve geldiğimde can sıkıntısını giderme yolu olarak oyun oynamaya başladım. Televizyon izlemeyi pek sevmem. Geleceğe dönüş benim küçüklüğümde zevkle izlediğim televizyon serilerindendi. Sinema olarakta üçlemesi oldu. Bilgisayar oyunu çıktığını gördüğümde eski çocukluk heyecanım depreşti.
Oyunun karakterleri sabit. Doktor, Martin, Biff, Jennifer ve diğer oyun içi karakterler var. Oyunda Doktor Emmet’in ilk zaman makinasını icat etmesi ile ilk zaman yolculuğumuz başlıyor.
GEÇMİŞE GİDEBİLSEYDİK NELERİ DEĞİŞTİREBİLİRDİK?
Bir köşeye geçip kendimizi izlerdik sanırım. Sonra yaptığımız hatalar gelirdi aklımıza o hataları düzeltmeye çalışırdık. Mesela birisiyle hiç tanışmamış olmak gibi. Oyunda da bu var. Tecrübeler gelecekteki mutlulukların temelleridir. Bu sözü şimdi uydurdum. Bu oyundada geçmişe zaman makinası ile gidip olayları değiştirdiklerinde geleceğe dönüş yaptıklarında geleceğin ne kadar alışagelmemiş ve istenmedik bir hal aldığını görüyoruz.
Gelecek elbet bir gün gelecek. Önemli olan geçmişten gelen kazanımlarımız ile geleceği değiştirmeyi çalışmamız. Çünkü gkaderimizi bilemeyiz. Geçmişe takılı kalıp keşkelerle boğulmak yararsız bu oyundaki gibi hiçbir şey değişmez. Oyunun sonlarında geçmişe hiç karışmamanın en iyisi olacağını anlıyoruz.
Oyun 5 bölümden oluşan sinema tanında. Her bölüm sonunda sonraki bölümü merak ettirecek soru işaretleri bırakıyor. Sonraki bölümde ne olacak diye daha heyecanlı oynayış sergileniyor. Oyunda basit bulmacalar mevcut. Neyi nerede kullanacağınızı bilmek gerekiyor. Kötü adamlarda mevcut. Bir bölümde değiştirilen geçmiş sonucu geleceğe döndüğümüzde kız arkadaşımız Jennifer ı başkasının kollarında buluyoruz. Evlilik kararının geleceği nasıl değiştirdiğinde bu oyunda görüyoruz. Bir bölümde doktor Emmet in hayatı yaptığı yanlış evlilik sonucu zindan oluyor. Geçmişe dönüp o bayanla tanışmalarını engelleyerek geleceği kurtarıyoruz.
Jules Verne’nin eseri olan bu oyunu filmini sevdiğim gibi sevdim. Grafik açısından eksik olsada konu yönünden sinema tadı veriyor.